سخنان جناب آقای دکتر  جعفر کوشا ریاست محترم اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران در مراسم تحلیف کارآموزان کانون وکلای دادگستری استان کرمان

جناب آقای دکتر کوشا ریاست محترم اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران؛ پس از تشکر و قدردانی از اعضای هیئت مدیره ، اعضای کمیسیون کارآموزی و اساتید اختبار کانون وکلای دادگستری کرمان فرمودند: بحث تحلیف از حلف می‌آید به معنی سوگند دادن یا سوگند خوردن چراکه در زمان قدیم کلامی را که به آن سوگند می دادند را در ظرفی ‌گذاشته تا شخص آن را بخورد و آن سوگند جزئی از وجود او شود.
وی ادامه داد: فرق است بین تحلیف و تنفیذ؛ در بحث وکالت و سایر مشاغل که در آنها تحلیف انجام می شود، علت عمده در بحث سوگند مقدس، مهم و با ارزش بودن آن شغل است.
صحنه دادگاه، فحوا و گفتمان دادگاه، حقی که باید احقاق و باطلی که باید ابطال شود ، مسیر اجرای آن و فضای دادگاه مقدس است؛ در صحن دادگاه باید عفاف، پوشش و مسائلی که در شئون دادگاه است را رعایت نمود. ردای وکالت منجر به شناخت وکیل و حفظ شأن او خواهد شد.
دادگاه مقدس است همانگونه که برای پزشک محل درمان مقدس است؛ زیرا در آنجا بحث حیات و ممات است و پزشک باید به بهترین نحو وظیفه خود را انجام داده و مراعات حق بر سلامت، حق زندگی و حیات انسان‌ها را داشته باشد.
قاضی و وکیل هر دو در جریان حق بایستی نقش آفرینی و بحث علمی کنند زیرا ایجاد حق در جامعه و ساقط شدن باطل در جامعه الزامی است.
رئیس جمهور نیز باید قسم بخورد زیرا امانتی که به وی به عنوان رای داده شده است را باید به خوبی ادا کند مردم نمی‌توانند حق خود در بحث حقوقی را به شخصی دهند که نمی‌تواند آن را احقاق کند؛ شخصی که خود را اصلح و شایسته معرفی می‌کند آرایی که از مردم به واسطه این معرفی دریافت میکند حق الناس است.
نماینده مجلس نیز از مردم رای می‌گیرد و اجازه ندارد به لابیگری و کارهای شخصی بپردازد؛ ساعاتی که وی در مجلس حضور دارد متعلق به افرادی است که به او رای داده‌اند.
وکیل نیز با توجه به نظامات و شأنی که شغل وکالت دارد باید آداب آن را رعایت و به گونه‌ای ادب را رعایت کند که قاضی و طرف مقابل و اعضای شعب را شرمنده سازد و به پیشکسوتان خود احترام بگذارد.
یک وکیل در سوگند خود بیان می‌کند که نظرات شخصی و سیاسی ندهد؛ شغل وکالت در صورتی که با وجدان همراه باشد شغلی حساس است.
در بحث حقوق، هوش مصنوعی می‌تواند به عنوان مشاور و کمک دهنده باشد اما نافی حضور وکیل در جامعه نخواهد بود.
ایشان در ادامه به وکلای جدید توصیه نمودند که خود را مجهز به مسائل و قوانین جدید از جمله بحث سایبری کلاهبرداری‌ها و سرقت‌های اینترنتی، هکرها، ویروس‌ها و …. کرده و زبان خود را قوی کنند تا در پرونده های با موضوع حقوق بین المللی، حقوق نفت و انرژی توان فعالیت داشته باشند و سعی بر انجام وکالت تخصصی به این صورت که چند نفر به عنوان یک تیم در موضوعات مختلف مشورت و مطالعه کرده و لوایح علمی دهند.
در آخر ایشان ضمن تبریک به والدین بابت به ثمر نشستن زحمات آنها و دیدن فرزندانشان در ردای وکالت بر حفظ اصول حرفه‌ای و اخلاق حرفه‌ای در دادگاه‌ها تاکید نمودند.

🔸 روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان کرمان

طراحی و توسعه در ocode.ir | تمامی حقوق برای کانون وکلای دادگستری استان کرمان محفوظ است