رئیس کانون وکلای دادگستری کرمان تأکید کرد: وکلا و قضات هر دو در مسیر عدالت و احقاق حقوق و گسترش عدالت تلاش میکنند.
به گزارش روابط عمومی کانون وکلای دادگستری کرمان، اعضای هیأت مدیره و رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری کرمان به مناسبت هفته قوه قضائیه با دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کرمان دیدار و گفتوگو کردند.
علی خواجوئی راد در این دیدار ضمن تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا علیهالسلام و گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و هفتاد تن از یاران با وفا و صدیق ایشان بیان کرد: وکلا و قضات در تعامل مستمر و مکمل یکدیگرند و این تعامل و تبادل تجارب برای کشف حقیقت و ایجاد امنیت قضایی عادلانه موثر است.
وی با بیان اینکه ممکن است به صورت ظاهری وکیل و قاضی در تقابل با هم دیده شوند ولی در واقع تلاش هر دو برای احقاق حق و توسعه عدالت میباشد عنوان کرد: گرچه وکیل در مرحله دادسرا حق دفاع ندارد اما حق تذکر مواردی که ممکن است به لحاظ کثرت کار قاضی مورد فراموشی قرار گیرد را دارد این در حالی است که در برخی مواقع به وکیل به عنوان یک عنصر خارجی و نامطلوب که ممکن است در جریان رسیدگی اخلال ایجاد کند نگریسته میشود که دادسرا در برابر حضور وکیل در این مرحله مقاومت میکند بنابراین بهتر و لازم است وکلا و قضات با هم تعامل، همکاری و همفکری داشته باشند تا بتوانیم به وظیفه هر دو قشر که اجرای عدالت و دادرسی عادلانه است، عمل کنیم.
خواجوئی راد تصریح کرد: گزارشهای واصله از سوی دادسرا بدون کوچکترین اغماضی مورد پیگیری قرار میگیرند و كيفرخواست صادره دادسرا به دادگاه انتظامي وكلا ميرود که دادگاه انتظامي وكلا در زمينه كيفرخواست براي وكيل متخلف اخطار ميفرستد و او را به جلسه رسيدگي دعوت ميكند پس از رسيدگي مجازات انتظامی اعمال و یا متشکی عنه انتظامی را تبرئه ميكنند که در این صورت قرار به مقام اعلام کننده تخلف نیز ابلاغ و ارسال میگردد.
توسعه آموزشهای کارآموزان وکالت از طریق کاربست رویکردهای نوین
حسن صفا رئیس کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری کرمان نیز در ادامه این نشست اذعان نمود: کانون وکلا بایستی آموزش مستمر را در دستور کار خود قرار دهد تا آگاهی کارآموزان و وکلا به روز شده و مستمرا ارتقا یابد و در این راستا جلسات توجیهی و آموزشی برای کارآموزان برگزار و نکات و آموزشهای لازم به آنها منتقل میگردد.
وی به رویکرد جدید در آموزش کارآموزان توسط کمیسیون کارآموزی کانون وکلای دادگستری کرمان و برگزاری دادگاههای مجازی اشاره و عنوان کرد: از طریق برگزاری این دادگاهها، کارآموزان سعی میکنند فرایند یک دادگاه را از طریق نوشتن لایحه و دفاع شفاهی در برابر قضات شبیهسازی کنند.
صفا با اشاره به اینکه دادگاه مجازی با هدف ارتقای سطح دانش و مهارت های کاربردی کارآموزان و آشنایی آنان با نحوه دفاع از لوایح و تکنیکهای آن و کاربرد دانش حقوقی آنان در مواجهه با پروندههای حقوقی و قضات برگزار میشود بیان داشت: در این راستا تفاهمی با دادگستری استان جهت برگزاری این دادگاهها منعقد گردیده و نتایج مطلوبی به دنبال داشته و اگر این ظرفیت در دادسرا نیز قابل اجرا باشد فاصله بین این دو مرجع هر چه کمتر میشود.
حسن تعامل بین دادسرا و وکلا مایه مباهات کانون وکلا است
وحید رضوانی، عضو هیأت مدیره و دادستان انتظامی کانون وکلای دادگستری کرمان در ین دیدار ضمن تبریک هفته قوه قضائیه به روابط حسنه بین دادسرای کانون و دادسرای عمومی اشاره و اظهار نمود: تدبیر دادستان کرمان در فراهم نمودن این رابطه موجب به وجود آمدن مفاهمه مشترک و درک صحیح از جایگاه وکالت در مرحله تحقیقات مقدماتی شده است که به نوبه خود قابل تقدیر میباشد.
احقاق حق و توجه به موضوع عدالت در جامعه وجه اشتراک قضات و وکلاي دادگستري است
در ادامه دادخدا سالاری با تأکید بر اینکه احقاق حق و توجه به موضوع عدالت در جامعه وجه اشتراک قضات و وکلاي دادگستري است عنوان کرد: رفتار قضات و وکلا باید به نحوی باشد که از ارباب رجوع، شخصیت خوبی بسازند و وکیل نیز در این میان باید از نحوه برخوردی که با وی میشود احساس شخصیت کند چرا که وکلا احیاگران حقوق فرد در جامعه هستند.
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان کرمان به سخنان حضرت علی علیه السلام در عهدنامه مالک اشتر مبنی بر اینکه ” با افراد خوش خو باش چرا که یا هم دین تو و یا هم نوع شما در خلقت هستند” اشاره و خاطر نشان کرد: وکلا صرف نظر از اینکه به نوعی همکار ما هستند هم دین ما نیز هستند و مکلف به این هستیم که با توجه به تأکیدات ریاست محترم قوه قضائیه بر حفظ کرامت ارباب رجوع از باب مراجعه کننده به دادگستری، شأن آنان را مراعات نمائیم.
وی اجرا و تحقق عدالت را منوط به انجام مطلوب وظایف شرعی و قانونی توسط دستگاه قضایی و وابستگان آن از جمله وکلا دانست و بیان داشت: در تحقق عدالت وکیل از نقش برجستهای برخوردار است و این تعبیر که برخی وکیل را در مقابل قاضی میدانند تعبیری نادرست است چرا که هر دو دارای یک کارکرد اما از دو محور میباشند زیرا هدف قاضی نیز احقاق حق و اجرای عدالت است و اگر وکیل در این راستا تلاش کند نه تنها در مقابل قاضی نیست بلکه درکنار او است.
ضرورت تقویت روحیه مطالبهگری و تظلم خواهی در وکلا
سالاری از عدلیه به عنوان مکانی برای تظلم خواهی یاد کرد و گفت: اجرای عدالت باید به گونهای باشند که آلام بزه دیده کاهش و تحقق این امر مشروط و منوط به این است که قاضی و قانون مقتدر باشند و بتوانند وی را به حق خود برساند و در این راستا وکیل باید با تمام توان از حق و عدالت دفاع و قاضی نیز به دنبال تحقق حق و اجرای عدالت است.
وی یادآور شد: وکلا نباید خودشان را منحصر به پرونده و موکل کنند بلکه به عنوان یک حقوقدان و فردی که از حق و حقوق مردم مطلع است باید با پیگیری و مطالبه حقوق عامه و در حد توان، قدم برداشتن در این راستا و استفاده از ظرفیتهای کانونهای وکلا، به عنوان مرجعی برای تظلم خواهی در جهت حل مشکلات مردم و جامعه عمل کنند چرا که جامعه اگر قرار باشد اصلاح شود باید فرهیختگان یعنی افرادی که سره و ناسره را به خوبی میدانند ورود کنند.
وی در نهایت پیشنهاد داد: در کانون وکلای دادگستری کرمان کمیسیون و یا کرسی برای پیشگیری حقوق عامه نظیر تعرض به محیط زیست، منابع ملی، حقوق شهروندی و غیره تشکیل گردد تا مردم بتوانند به آن مراجعه و کانون از طریق وکلا نسبت به انعکاس این مطالبات به دادسرا اقدام تا مورد پیگیری قرار گیرد.
محمد عارفی عضو هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری کرمان نیز در این دیدار با توجه به جایگاه و شأن عالی دادستان که در تنسیق امور دادسرا و تبریک هفته قوه قضائیه، از پیشنهاد آقای دادستان مبنی بر تشکیل کرسی حقوق عامه در کانون استقبال و اشاره کرد: تا کنون نیز کانون در راستای تحقق این مهم اقدامات بسیار موثری انجام داده و در بعضی پروندهها که مربوط به حقوق عامه بوده است به نحو چشمگیر نقش اجتماعی خود را ایفا نموده است.